"Nimic nu leaga mai tare sufletele decat duiosia de a plange impreuna!"

(Jean-Jacques Rousseau 1712 - 1778)

Servicii


Amurg. Romanian Cremation Association ofera:

- Consultatii gratuite legate de orice problema referitoare la incinerarea umana;

- Literatura cremationista romanesca si straina, la cerere, prin abonament;

- Neavand inca un crematoriu propriu efectuam, la cerere, incinerari la Crematoriul Uman din Szeged (Ungaria – Testamentum Temetkezesi KFT, www.testamentum.hu) la un pret rezonabil. Crematoriul din Szeged a fost cel de al treilea crematoriul deschis in Ungaria, in noiembrie 1985, dupa cel de la Debretin (construit in 1931, dar inaugurat abia in 1951) si cel de la Budapesta (deschis din 2 mai 1968).  Planurile initiale ale crematoriului din Szeged au fost realizate in 1981. Pentru solicitari in acest sens ne puteti contacta la telefon 0723 585203 sau tel/fax 0254 745557. De asemenea prin firma domnului Cosmin Bodrean, vicepresedinte Amurg. Romanian Cremation Association asiguram inhumari clasice (in cimitirul particular Sfantu Gheorghe din Hunedoara) si exhumari, precum si transport funerar intern si international (inclusiv aerian). Pentru mai multe detalii vizitati www.funerarehd.ro

- Totodata daca cineva doreste sa aiba garantia indeplinirii vointei sale de a fi incinerat acest lucru este posibil: Amurg. Romanian Cremation Association asigura, contra unui pret rezonabil, mult sub pretul „imediat”, adica cel ulterior evenimentului decesului, incheierea formalitatilor legale, printr-un act notarial, prin care ne obligam sa transpunem dorinta dumneavoastra in realitate (acest lucru presupune inclusiv transportul din localitate la Crematoriul din Szeged). Serviciul pe care il oferim nu trebuie interpretat ca un act barbar si implicit crud, ci ca o implinire firesca a dorintei cuiva de a dispune dupa bunul plac de propriul trup. Noi credem ca sufletul este nemuritor, iar trupul doar ceva trecator, care prin moarte devine un rest inutil si dizgrațios de viata. Actele necesare, transportul frigo cat si inregistrarea video a evenimentului intra in sarcina noastra, aparținătorii trebuind sa aleaga doar urna.

Va reamintim doua chestiuni esentiale legate de activitatea Asociatiei noastre:

1. calitatea de membru al asociatiei NU INSEAMNA OBLIGATIVITATEA de a fi incinerat;

2. incinerarea este o optiune exprimata in timpul vietii si nu un act obligatoriu. Daca ar fi o obligativitate, Amurg. Romanian Cremation Association n-ar exista!

Un comentariu la “Servicii”

  1. ana spune:

    Buna seara! Va adresez urmatoarea intrebare: tatal meu a decedat acum 7 ani, fiind ingropat in cripta. Exista cadrul legal prin care pot sa il dezhumez si incinera? Avand in vedere ca lovuiesc in strainatate si am luat-o si pe mama cu mine. Multumesc!

Lasa un comentariu