Membri Fondatori

Marius Rotar (n.1974) – istoric, CP III la Universitatea „1 Decembrie 1918Ţ Alba Iulia. Marius Rotar  este un pionier al cercetărilor asupra morţii în Romînia, fiind autorul primei teze de doctorat dedicata exclusiv analizei muririi şi mortii in istoriografia romanească (2005). Lucrarea a fost publicată în două volume în 2007, însumând 946 de pagini. Domeniile sale de competenţă sunt antropologia istorică, istoria şi antropologia muririi şi morţii, istoria crematoriilor şi istoria alcoolismului. A publicat peste peste 30 de studii în reviste de specialitate din Romania, precum şi din SUA, Anglia, Italia şi Republica Moldova, majoritatea acestora focalizându-se pe tematica mortii. Începand din 2006 a iniţiat o cercetare susţinută, centrată pe investigarea tematicii crematoriilor şi incinerarilor umane în Romania, o premiera absolută în mediul ştiinţific românesc.

Marius Rotar este singurul cercetător român care a participat la Death, Dying and the Disposal of the Body (DDD), cea mai importantă conferinţă mondială dedicată tematicii muririi şi morţii. De asemenea, a partipat la numeroase alte conferinţe dedicate acestei tematici, organizate în strainatate (spre exemplu, în anul 2009 a fost primul cercetător român invitat să participe la congresul Cremation Society of Great Britain, fiind în contact activ atât cu International Federation Cremation, cât şi Cremation Society of Great Britain)

Este iniţiatorul unicei conferinte internaţionale asupra muririi şi morţii din Europa Centrală şi de Sud estică, conferinta ajunsa în 2010  la a treia editie şi care de-a lungul timpului s-a bucurat de o larga participare internaţională, cu prezenţa unor specialişti de prim rang ai tanatologiei mondiale.

 

Cosmin Bodrean (n.1969) – om de afaceri, proprietarul Cimitirului Particular „Sfântul Gheorghe” din Hunedoara. Cosmin Bodrean poate fi caracterizat cel mai bine prin sintagma de „self-made man”, datorită abilităţilor sale de comunicare şi viziunii sale remarcabile în domeniu afacerilor. Calităţile sale îl recomandă drept unul dintre antreprenorii de pompe funebre din România având cu adevărat o viziune europeană. La 20 de ani în 1990 pleacă în Germania, unde deprinde rigoarea şi disciplina germană, pornind, la întoarcerea în România, o serie de afaceri de la zero. Este implicat în industria funerară din 2003 iar  firma sa de pompe funebre  se remarcă printr-un înalt profesionism.

Dragoș-Cosmin Pavăl gestionează și conduce din funcția de director general activitatea Casei Funerare AMURG, Protecție AMURG, Repatrieri AMURG și Fundația AMURG. Remarcă și susține ascensiunea incinerării, fiind de acord cu Bob Arrington (Președintele NFDA Cremation and Burial Report):  „Pentru noi și familile pe care le ajutăm, incinerarea nu reprezintă o alternativă, ci viitorul sistemului funerar! ”

Mihaela Bodrean (n.1968) este inginer ca formatie (Institutul Politehnic Bucuresti – Facultatea de Metalurgie), lucrand din 1991 in domeniul afacerilor. A absolvit de asemenea in 1998 cursurile organizate de Societatea Nationala de Compensare ,Decontare si Depozitare pentru Valori Mobiliare S.A – Bucuresti  -operator de acces in sistemele SNCDD ale Bursei de Valori  – Bucuresti. In prezent isi desfasoara activitatea in cadrul ca marketing manager la  SC DACO TRANS INTERNATIONAL SRL  companie de transport ( casa de speditie ), precum si in cadrul SC HBC LOGIST INVEST SRL societate cu obiect de activitate –  pompe funebre si similare , inclusiv legat de transportul corpurilor in vederea inhumarii sau incinerarii – intern si international.

Victor Tudor Roşu (n.1977), istoric, doctor în istorie din 2007, cu o teză despre August Treboniu Laurian (1810-1881), şeful Secţiei Istorie din cadrul Muzeului Naţional al Unirii, Alba Iulia. A publicat peste 40 de articole ştiinţifice în România şi Republica Moldova. Domenii de interes ştiinţifice: antropologie istorică, istoriografie, conceptul de eroism, Primul Război Mondial  în cinematografie, percepţia lui Elvis Presley în România comunistă şi post comunistă. Victor Tudor Roşu este co-organizator  alături de Marius Rotar a doua conferinţe internaţionale unice în Centrul şi Sud-Estul României (Dying and Death in 18th-21st century Europe şi Alcoholism: Historical and Social Issues).

Corina Rotar (n.1976) – doctor în informatică din 2007, conferenţiar la Universitatea 1 Decembrie 1918, director Departament Informatică. A participat în calitate de co-organizator la toate ediţiile conferintelor Dying and Death in 18-21st century Europe, fiind şi editorul tehnic al proceedings-urilor acestor conferinţe precum şi al Proceedings of Alcoholism: Historical and Social Issues.

Domenii de competenţă: Calcul Natural, Calcul Inteligent, Inteligenţă Artificială, Optimizare multicriterială. A participat la numeroase conferinte în aceste domenii în tară şi străinatate, publicând articole ştiinţifice în SUA, Anglia, Cehia, Grecia, România.

MEMBRI DE ONOARE:

Smaranda-Eugenia Mircea

Andrei Neculae

 Monica Luminița Belenche

 Constantin Docea

Andreea Șerban

Sorina Dan

Silviu Ladariu

Gheorghe Sima

Octavian Neculce

Adrian Povelniuc

Oana Trandafir

Georgeta Bălan

Elisabeta Rentea

Laura Bozdog

Viorica Labud

Emanuel Ehrmann

Gică Roman

Kovacs Csaba

Bîrsan Elena Mihaela

Camelia Pleșa

Drăgan Claudiu Florin

Gruia Monica Gabriela 

Ganciu Petrica-Cristian

Emil Mărginean

Dochita Radu-Iulian

Cîrligeanu Lucian Vasile

Cîrligeanu Maria Lăcrămioara

Moldovan Robert

Szöke György

Șuteu Dragoș

Ștefan Andreea Florentina

Dragoș Tartagan

Tase Paul Cristian

Tofan Gheorghe

Egorov Florin

Ambrus Dumitra

Vezure Eduard

LOCUL TĂU AICI!

Vă rugăm așteptați...

Abonează-te la newsletter

Doriți să știți cât mai multe informații despre incinerare și activitatea noastră? Vă invităm să vă abonați la newsletterul nostru prin numele Dvs și adresa de e-mail. Vă mulțumim și vă dorim multă sănătate!